неділю, січня 4

Шварцвальдський вишневий торт, дуже простий рецепт.

 


Дуже смачний шоколадний торт з вишнями та легким кремом, не дуже солодкий, зовсім не сухий. У цьому торті шоколад прекрасно поєднується з вишнями та збитими вершками.
Я детально описала процес приготування, не лякайтеся великої кількості тексту :), рецепт насправді дуже простий. Питання пишіть у коментарях.



Для бісквіту на форму діаметром 20 см :
  • 5 яєць
  • 5 ст.л. цукру
  • 1/2 скл. какао
  • 1/2 скл. борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувачу
Для крему:
  • 500 мл вершків для збивання чи густої сметани
  • 5 ст. л. цукрової пудри
  • 300 г вишень заморожених
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. вишневого лікеру (можна не давати) 
Для шоколадної помадки:
  • 50 г чорного шоколаду
  • 35 г масла
Духовку попередньо розігріваємо до 170 гр. Беремо форму зі зйомними боками, так звану тортівницю. Я печу в формі діаметром 20 см і цей рецепт розрахований на таку форму. Якщо у вас більша форма, будь-ласка перерахуйте всі інгредієнти пропорційно до своєї форми. Пергаментом вистеляємо лише низ форми, для цього кладемо на пергамент низ форми і відмальовуємо коло, вирізаємо. Боки форми не змащуємо нічим і не присипаємо. 

Печемо бісквіт (можна його спекти напередодні). Білки яєць відділяємо від жовтків. Збиваємо білки в густу піну, додаємо 3 ст. л. цукру і ще трохи збиваємо. Жовтки збиваємо до посвітління, додаємо 2 ст. л. цукру і продовжуємо збивати до збільшення в об'ємі приблизно в два рази. Борошно, какао і розпушувач просіюємо 2 рази, всипаємо до жовтків, додаємо туди половину збитих білків і акуратно перемішуємо столовою ложкою рухами зверху вниз. Намагаємося сильно і довго не мішати, треба тільки щоб усе борошно розійшлося, потім додаємо решту білків, перемішуємо і виливаємо в форму.
Печемо 35 хвилин при температурі 170 гр., перевіряємо на готовність дерев'яною шпажкою по центру коржа, вона повинна бути суха.
Спечений бісквіт одразу виймаємо з форми і вистуджуємо.

Вишні розморожуємо (виймаємо кісточки), перекладаємо в каструльку, додаємо цукор, залишаємо на 30-60 хв, щоб вони пустили сік, потім ставимо на маленький вогонь, помішуємо до повного розчинення цукру, пробуємо сироп на смак, якщо вам недостатньо солодкий, додайте ще цукру. Відставляємо охолоджуватися, потім за бажанням додаємо вишневий лікер.

Готуємо крем: вершки чи густу сметану збиваємо, додаємо цукрову пудру і ще трохи збиваємо, щоб пудра розчинилася.

Бісквіт розрізаємо на три коржі. На нижній корж викладаємо половину вишень та сиропу, потім половину збитого крему, накриваємо другим коржем, викладаємо решта вишень та сиропу і зверху решта крему, накриваємо верхнім коржем.



На водяній бані або в мікрохвильовці або в каструльці на маленькому вогні розпускаємо масло з шоколадом, готову шоколадну помадку розподіляємо на верхньому коржі.





3 коментарі:

  1. чи можна використовувати вишнi у власному соку,замiсть морожених?

    ВідповістиВидалити
  2. Вчора спекла на День народження Ваш тортик.Брала вишні у власному соці,відцідженні.Коржі пропитувала соком з вишень.Крем зі сметани 20%,додала загущувач.Неперевершенно просто і смачно.Дуже Вам вдячна за перепис! Гарного дня)

    ВідповістиВидалити