неділю, лютого 1

Печене м'ясо з картоплею



Останнім часом часто запікаю м'ясо з картоплею. Рецепт надзвичайно простий, на приготування необхідно 10-15 хв, а потім запікаємо в духовці мінімум 2,5 год. Такий собі рецепт вихідного дня, коли є більше вільного часу.
Готувала так яловичину, свинячу шию та бараняче каре. Баранина поза конкуренцією звичайно :) Найсоковитіше та найсмачніше м'ясо виходить. Добре каре баранини купити важко, тому не заморочуйтеся, беріть великий шматок яловичини чи шиї. І обов'язково сухі трави: розмарин, тим'ян, орегано та інші на свій смак.


Великий шматок м'яса миємо, обсушуємо та добре обсмажуємо на середньому вогні зі всіх сторін, так би мовити запечатуємо м'ясо, щоб не витікав сік. М'ясо викладаємо у форму для запікання, а в тій самій сковорідці ще легко обсмажуємо моркву. Викладаємо моркву до м'яса, туди ж почищену та розрізану навпіл картоплю. Солимо, перчимо та посипаємо сухими травами. Вливаємо у форму неповну склянку окропу, накриваємо форму кришкою та ставимо у розігріту до 200 гр духовку. Запікаємо 1,5години, потім температуру духовки зменшуємо до 160гр і печемо ще 1 годину. Потім я вимикаю духовку повністю і тримаю форму там ще 30хв.

Даємо м'ясу відпочити 10хв, нарізуємо і подаємо з печеними овочами, аджикою, легким салатом.






Немає коментарів:

Дописати коментар