неділю, грудня 7

Печиво вівсяне з журавлиною та горіхами



Просте у приготуванні вівсяне печиво з журавлиною, гарбузовим насінням та грецькими горіхами. 
Наступний мій варіант буде теж з журавлиною (вона дуже тут пасує), мигдалем та кокосовою стружкою.
В мене вийшло 24 печива, міряємо склянкою 240мл:
  • 2 скл. вівсяних пластівців 
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 скл. картопляного крохмалю
  • 0,5 скл. + 2ст. л. борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувачу (порошку до печива)
  • 100 г сушеної журавлини
  • 50 г гарбузового насіння
  • 50 г подрібнених грецьких горіхів
  • 200 г масла
  • 3 ст. л. натурального меду
В мисці вимішуємо усі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, цукор, крохмаль, просіяне борошно з розпушувачем, журавлину, гарбузове насіння та горіхи. Розтоплюємо масло і додаємо разом з медом до сухих інгредієнтів, швидко вимішуємо. Маса повинна бути достатньо густа і жирна, до рук сильно липнути не повинна.

Розігріваємо духовку до 160грн.

Застеляємо бритванку пергаментним папером та руками робимо печиво. Формуємо кульки і розплескуємо їх до товщини 1,5см. Печемо 18-20 хв при 160гр.

Нижче фото печива до і після випікання. Печиво одразу після випікання є досить м'яким, залиште його вистигнути на бритванці, а вже потім зніміть. 





Немає коментарів:

Дописати коментар