четвер, грудня 4

Кекс сирний з журавлиною та лимонною цедрою




Пекла сьогодні сирний кекс з журавлиною та лимонною цедрою. Кекс вийшов смачний, рекомендую їсти його теплим. Я пекла в круглій тортівниці і це моя помилка, бо варто використовувати подовгасті форми для кексу.

  • 100 г м'якого масла
  • 200 г цукру (якщо любите дуже солодке візьміть 250гр)
  • 300 г сиру домашнього звичайного
  • 3 великих яйця (якщо яйця маленькі, то візьміть 4)
  • 400 г борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувачу (порошку до печива)
  • цедра 1 лимона
  • 120 г сухої журавлини
М'яке масло збиваємо міксером з половиною цукру. Сир перетираємо в блендері до однорідної маси і додаємо його до масла, ще трохи збиваємо. Окремо збиваємо яйця з рештою цукру. Додаємо збиті яйця до сирно-масляної маси, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, цедру лимона та журавлину і перемішуємо тісто до однорідності, але недовго, тільки щоби все борошно розійшлося. Тісто виходить досить туге, але кексове тісто таке має бути. 

Викладаємо тісто у форми, вистелені пергаментним папером. Печемо кекс при температурі 170 гр протягом 55-60 хвилин. Пробуємо на готовність дерев'яною шпичкою, якщо вона виходить з кексу суха, без шматочків тіста, значить кекс добре пропікся і можемо його виймати з духовки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар