пʼятницю, січня 3

М'ясний хлібець


Нещодавно готувала м'ясний хлібець, вийшов смачний і ароматний. Рецепт дуже простий.



Для м'ясного хлібця треба взяти:
  • 600г нежирної свинини чи яловичини
  • 1 велике яйце
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 2 шматки білого хліба
  • 125 мл (пів склянки) молока
  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль, перець
  • улюблені сухі трави чи 2 ст.л. кетчупу
Хліб нарізати на шматочки, залити молоком. М'ясо змолоти, додати яйце, сіль, перець, гірчицю. В блендері подрібнити цибулю з часником, потім додати замочений хліб разом з молоком, знову зблендати і додати цю масу до м'яса. Все добре вимішати, попробувати чи не замало солі.

Форму для запікання змастити маслом і посипати дрібними сухарями. Викласти у форму готову масу, розрівняти, посипати зверху улюбленими сухими травами (я посипала орегано) або змастити верх хлібця кетчупом.

Випікати при 190гр протягом 1 години. Вийняти з духовки, дати постояти 10 хв, а вже потім нарізати.








4 коментарі: