понеділок, березня 11

Пісочне печиво з цукром


Таке печиво ми пекли в дитинстві. Простий рецепт тіста, видушити формочкою, вмокнути у білок, а потім в цукор і на бритванку.

Активно залучайте своїх дітлахів до видушування формочками. Рецепт печива нижче:

  • 425г борошна
  • 340г масла м'якого
  • 170г цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 1 велике яйце + 1 жовток
Масло змішати з цукром, додати просіяне борошно, перетерти руками, додати яйце і жовток та швидко замісити тісто (борошна більше не додавати!), сформувати кулю і поставити в холодне місце на ніч (мінімум на годину).

Вийняти тісто з холодильника, посипати борошном поверхню, розкачати тісто товщиною 3-4мм, вирізати формочками різні фігурки.  На одну тарілку насипати цукор, в іншу тарілку вилити 1 яєчний білок, вмокнути вирізану фігурку з тіста спочатку в білок, потім в цукор і викласти на бритванку. 

Пекти у попередньо розігрітій до 180гр духовці 12-13хв.

1 коментар:

  1. Дякую за рецепт. Готується дуже просто і швидко, головний кулінар - малюк.

    ВідповістиВидалити