четвер, вересня 20

Пиріг з персиками від Насті.


Настя спекла ароматний пиріг з персиками на мигдалевому тісті.


Для тіста:
  • 150г м'якого масла
  • 1 склянка (або 150г) борошна 
  • 70г мигдалю змеленого в борошно
  • 1 ч.л. розпушувачу
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 жовтки
Мигдаль в блендері чи кухонному комбайні дуже сильно подрібнити, щоб вийшло мигдалеве борошно. Змішати це мигдалеве борошно зі звичайним, додати розпушувач, добре вимішати. Потім додати цукор, м'яке масло і жовтки, замісити тісто.



Якщо раптом тісто не буде триматися купи, то можна додати ще ложку чи дві борошна. Тісто має вийти м'яке.

Поділити тісто на три частини. 2/3тіста розподілити на пергаментному папері по формі для випічки (тут форма діаметром 28см), зробити бортики.

Випікати корж протягом 12хв при температурі 190гр у попередньо розігрітій духовці.

Тим часом приготувати персики для начинки.
  • 7шт персиків чи нектарин
  • 100г масла
  • 4 ст.л. цукру
  • паличка ванілі
Почистити персики чи нектарини, нарізати скибочками.

Розтопити на сковорідці 100г масла, додати нарізані персики, цукор, паличку ванілі.
Тушкувати на середньому вогні, постійно помішуючи. Персики повинні зм'якнути, але не перетворитися на кашу. 



Викласти персики на підпечений корж, із залишків тіста сформувати пасочки і розподілити їх зверху.
Пекти ще 25-35 хв при 190гр, допоки пиріг не зарум'яниться.


Присипати цукровою пудрою і подавати. Смачного.



Немає коментарів:

Дописати коментар