Для тіста:
- 150г м'якого масла
- 1 склянка (або 150г) борошна
- 70г мигдалю змеленого в борошно
- 1 ч.л. розпушувачу
- 3 ст.л. цукру
- 2 жовтки
Мигдаль в блендері чи кухонному комбайні дуже сильно подрібнити, щоб вийшло мигдалеве борошно. Змішати це мигдалеве борошно зі звичайним, додати розпушувач, добре вимішати. Потім додати цукор, м'яке масло і жовтки, замісити тісто.
Поділити тісто на три частини. 2/3тіста розподілити на пергаментному папері по формі для випічки (тут форма діаметром 28см), зробити бортики.
Випікати корж протягом 12хв при температурі 190гр у попередньо розігрітій духовці.
Тим часом приготувати персики для начинки.
- 7шт персиків чи нектарин
- 100г масла
- 4 ст.л. цукру
- паличка ванілі
Розтопити на сковорідці 100г масла, додати нарізані персики, цукор, паличку ванілі.
Тушкувати на середньому вогні, постійно помішуючи. Персики повинні зм'якнути, але не перетворитися на кашу.
Пекти ще 25-35 хв при 190гр, допоки пиріг не зарум'яниться.
Присипати цукровою пудрою і подавати. Смачного.
Немає коментарів:
Дописати коментар