понеділок, липня 9

Кабачкова ікра на кожен день. Простий рецепт кабачкової ікри.



Сьогодні зірвала на грядці перші кабачки: невеликі, без насіння, з дуже тоненькою шкіркою. 
Коли я їх нарізала, то таке враження, що ніж входить в м'яке масло. То тільки молоденькі кабачки такі ніжні :), через місяць вже такого не буде. 

Кабачки я тушкувала, у нас цю страву називають кабачкова ікра. Рецепт нижче:

Отже, готуємо кабачкову ікру:
  • 2 невеликі кабачки
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 помідора
  • зелень, олія, сіль, перець
Порізану кубиками цибулю, дрібно нарізаний часник і натерту на грубій терці моркву підтушкувати на олії до прозорості, не засмажувати. Додати натертий на грубій терці кабачок, перемішати і потушкувати 3-5 хв. Додати натерті помідори, зелень (кріп, петрушка), посолити, поперчити і потушкувати ще 5 хв.

Є багато варіантів приготування кабачкової ікри, експериментуйте:
  1. Можна кабачки і помідори не натирати на терці, а нарізати дрібними кубиками (тоді тушкувати трохи довше). 
  2. Можна в кінці приготування додати кілька ложок домашньої сметани.
  3. Якщо любите гостре, то можна додати перець чілі разом з часником на сковорідку.
  4. Дуже смачно додати в кінці приготування свіжий базилік і сік лимона.

Немає коментарів:

Дописати коментар