Хочу поділитися з вами прекрасним літнім рецептом. Ягідний крамбл дуже швидко готується і так само швидко з'їдається.
Крамбл - це традиційний англійський десерт. Чому десерт? Тому що після випікання крамбл не нарізається, а набирається ложкою і викладається в креманку чи маленьку мисочку. Дуже смачно подавати крамбл з білим морозивом.
Найголовніше у цьому рецепті - це чітко зважити усі інгредієнти і вдало приготувати тісто-присипку.
Готуємо ягідну начинку:
- 750-800грам різних свіжих ягід (смородина, порічка, малина, полуниця, чорниця)
- 5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. з гіркою крохмалю
Сухі перебрані ягоди перемішуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо у змащену маслом форму для випікання, розрівнюємо (дивитися фото зверху).
Готуємо тісто-присипку в блендері або в кухонному комбайні, або можна перемісити руками, але дуже-дуже швидко :
- 40г дрібно меленого мигдалю
- 6 ст.л. з гіркою борошна
- 5 ст.л. цукру
- 2 ч.л. розпушувачу (порошку до печива)
- 130г холодного масла з морозилки, порізаного кубиками
Я готувала цю присипку в кухонному комбайні. Масло не встигає до кінця розтопитися, тому що немає контакту з теплими руками, і тісто-присипка виходить як пісок. Якраз так і має бути.
У кухонному комбайні дрібно мелемо мигдаль. Додаємо борошно, цукор і порошок до печива, перемішуємо. Тоді додаємо холодне масло, щойно з морозилки, порізане кубиками (чи як там вийде його порізати). Тоді перемішуємо це все в імпульсному режимі!!! Вжик-вжик... так 10-15 разів. Чаша комбайна повністю прозора, тому ми бачимо коли присипка почне набувати вигляду грубого мокрого піску. Все, зупинилися.
Висипали тісто-присипку на ягоди у формі, розрівняли рукою.
Печемо 30хв при температурі 200гр у попередньо розігрітій духовці.
Спечений крамбл вистуджуємо і розкладаємо ложкою. Смачного!
Ще раз хочу написати, що це дуже-дуже вдалий рецепт. Ягідний крамбл швидко готується і дуже смачний.
Якщо будуть якісь питання, з радістю відповім. Я печу його зараз через день, тому що маю багато свіжих ягід :) і тому що
дякую за детальний рецептик, обов'язково спробую зробити, враження напишу ))
ВідповістиВидалитиЗося, я впевнена, що в тебе все вийде якнайкраще ;)
ВідповістиВидалитисьогодні спекла крамбл)) з червоною і чорною порічкою. чесно, мені він був закислий, але то через порічки. думаю з чорницею-малиною-трускавкою буде те, що треба. виглядав точно, як на твоїх фотках, робила все по-рецепту, тільки не мала мигдалю, але ще додала в тісто пачку ванільного цукру. з'ївся дуже швидко і робиться справді швидко. дякую за рецептик!!
ВідповістиВидалитина здоров'я :)
ВідповістиВидалитидесерт просто бомба, робила вже два рази... дуже класно!!!!!!! Дякую за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Оля!
ВідповістиВидалитиСупер! Робила сьогодні з ревенем і полуницею. Дуже смачно! Але мигдалю дала 100грам. Смакували з пломбіром:) Дякую за простий і смачний рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я :)
ВидалитиДякую за рецепт! Крамбл вийшов просто прекрасний!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити