середа, липня 4

Ягідний крамбл або пляцок з ягід



Хочу поділитися з вами прекрасним літнім рецептом. Ягідний крамбл дуже швидко готується і так само швидко з'їдається.
Крамбл - це традиційний англійський десерт. Чому десерт? Тому що після випікання крамбл не нарізається, а набирається ложкою і викладається в креманку чи маленьку мисочку. Дуже смачно подавати крамбл з білим морозивом.


Найголовніше у цьому рецепті - це чітко зважити усі інгредієнти і вдало приготувати тісто-присипку.

Готуємо ягідну начинку:
  • 750-800грам різних свіжих ягід (смородина, порічка, малина, полуниця, чорниця)
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. з гіркою крохмалю
Сухі перебрані ягоди перемішуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо у змащену маслом форму для випікання, розрівнюємо (дивитися фото зверху).

Готуємо тісто-присипку в блендері або в кухонному комбайні, або можна перемісити руками, але дуже-дуже швидко :
  • 40г дрібно меленого мигдалю
  • 6 ст.л. з гіркою борошна
  • 5 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розпушувачу (порошку до печива)
  • 130г холодного масла з морозилки, порізаного кубиками
Я готувала цю присипку в кухонному комбайні. Масло не встигає до кінця розтопитися, тому що немає контакту з теплими руками, і тісто-присипка виходить як пісок. Якраз так і має бути.

У кухонному комбайні дрібно мелемо мигдаль. Додаємо борошно, цукор і порошок до печива, перемішуємо. Тоді додаємо холодне масло, щойно з морозилки, порізане кубиками (чи як там вийде його порізати). Тоді перемішуємо це все в імпульсному режимі!!! Вжик-вжик... так 10-15 разів. Чаша комбайна повністю прозора, тому ми бачимо коли присипка почне набувати вигляду грубого мокрого піску. Все, зупинилися.



Висипали тісто-присипку на ягоди у формі, розрівняли рукою.
Печемо 30хв при температурі 200гр у попередньо розігрітій духовці.

Спечений крамбл вистуджуємо і розкладаємо ложкою. Смачного!


Ще раз хочу написати, що це дуже-дуже вдалий рецепт. Ягідний крамбл швидко готується і дуже смачний.
Якщо будуть якісь питання, з радістю відповім. Я печу його зараз через день, тому що маю багато свіжих ягід :) і тому що о чудо! його дуже любить моя дитина

10 коментарів:

  1. дякую за детальний рецептик, обов'язково спробую зробити, враження напишу ))

    ВідповістиВидалити
  2. Зося, я впевнена, що в тебе все вийде якнайкраще ;)

    ВідповістиВидалити
  3. сьогодні спекла крамбл)) з червоною і чорною порічкою. чесно, мені він був закислий, але то через порічки. думаю з чорницею-малиною-трускавкою буде те, що треба. виглядав точно, як на твоїх фотках, робила все по-рецепту, тільки не мала мигдалю, але ще додала в тісто пачку ванільного цукру. з'ївся дуже швидко і робиться справді швидко. дякую за рецептик!!

    ВідповістиВидалити
  4. десерт просто бомба, робила вже два рази... дуже класно!!!!!!! Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  5. Супер! Робила сьогодні з ревенем і полуницею. Дуже смачно! Але мигдалю дала 100грам. Смакували з пломбіром:) Дякую за простий і смачний рецепт!

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую за рецепт! Крамбл вийшов просто прекрасний!

    ВідповістиВидалити