Швидко і просто приготувати капусту за цим рецептом. Ніжна капуста з вершковим смаком.
На 2 порції:
- половинка невеликої капустини
- половина цибулини
- 2 ст.л. сметани
- кріп
- 1 ст.л. олії + 1ст.л. масла
- сіль, перець
У великій сковорідці підтушкувати цибулину на олії з маслом до прозорості, додати порізану капусту і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні.
Я кришкою сковорідку не накриваю, щоб вийшов специфічний запах капусти.
За 5 хв, коли капуста зм'якне, додати сметану, порізаний кріп, сіль і перець. Продовжувати тушкувати до готовності ще 5-10 хв. Якщо бракує рідини, то додати 2-3 ложки води, але обов'язково дати всій воді випаруватися.
І кілька нюансів, особисто мого смаку.
Свіжу капусту перед тушкуванням я не відварюю, тому що вона тоді виходить дуже м'яка, як каша. За бажанням разом з цибулею, можна обсмажити натерту на грубій терці моркву, але я так теж не роблю, бо мені так занадто солодко. І ще я ніколи не додаю у свіжу тушковану капусту томатну пасту, і вам не раджу. Вважаю бажання всюди тулити томатну пасту пережитком совєцкого минулого, бєєє. В кінці посту мало бути "смачного", але вже так вийшло :))
Якра добра підказка, що б то його зготувати, коли у холодильнику вже тиждень валяється капуста =))
ВідповістиВидалитиПриготувала за Вашим рецептом =) Дякую за ідею
Смачного, Insolence!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!! В цибулю добавив трішки натертого кореню імбиря і порізав дуже дрібно, відвареного свіжим, білого грибочка - капуста вийшла чудова!!!
ВідповістиВидалитиДякую за ідею! Гарно придумано!
Видалити