Спочатку вона ніяк не могла дати точні цифри, все було дуже туманно: "Скільки сиру? Ну відігріла і відклала на сирник трохи більше, ніж завжди. Масла дала добрий кусок. Скільки точно? Купила на базарі 0,5 кг, робила канапки, потім знову робила канапки, а решту дала в сирник". Але я не здавалася (бо сирник таки дуже добрий), все в деталях випитала :) і відтворила її рецепт.
Сирник:
- 2 кг сиру змолоти на м'ясорубці з дрібними вічками
- 300-400 г м'якого масла (залежно від жирності сиру)
- 500 г цукрової пудри
- 2 малих пачки ванільного цукру
- 10 жовтків (збити з половиною пудри)
- 10 білків (збити з половиною пудри)
- цедра і сік 1 великого лимона
- 1 скл. родзинок запарити
- 1 ст.л. манки
- 1 ст.л. муки
- 3 ст.л. крохмалю картопляного
Тісто мама робила ще давніше і заморозила, тому я пропоную зробити тісто по рецепту Простий рецепт сирника, до речі послідовність приготування сиру така сама, як і в тому рецепті.
Сирник мама пекла приблизно при 170-180 гр. (в неї духовка без градусника) протягом 1 год і 20хв.
Цей рецепт я мамі переписала, щоб вона і надалі пекла такі смачні сирники, але я дуже сумніваюся, що вона ним скористається. Якщо людина звикла пекти і готувати "на око", її вже не переконати :))
Немає коментарів:
Дописати коментар