середу, грудня 28

Свиняча шия запечена з грушами


Наближаються свята, хочеться приготувати щось особливо смачне до святкового столу і витратити на це небагато часу. Пропоную запекти свинячу шию чи шинку з грушами. На приготування м'яса ми витратимо 10-15 хв + 2 години на запікання.

Свинина з грушами виходить смачна, ароматна і соковита, особливо сподобається тим, хто любить не пісне м'ясо. Я рідко їм свинину, але цей рецепт вважаю дуже достойним - швидко готується і гарно поєднюється м'ясо з грушами.


У мене тут свиняча шия вагою 1,8 кг, дві великі груші сорту Бера і кілька почищених картоплин.
Картоплю чистимо, груші залишаємо зі шкірочкою - точно нарізаємо плястерками. М'ясо надрізаємо, але не до кінця і в розрізи вкладаємо плястерки груш та картоплі (фото нижче). Солимо, перчимо, додаємо розмарин чи інші улюблені приправи до свинини. Викладаємо у форму для запікання, накриваємо кришкою та ставимо у попередньо розігріту до 200 гр духовку на 1 годину. 
Потім знімаємо кришку і викладаємо зверху нарізану скибочками як на верхньому фото картоплю та груші, накриваємо кришкою знову і ставимо в духовку ще на годину при температурі 180гр.








Немає коментарів:

Дописати коментар