неділю, грудня 25

Запечені котлетки з лечо та сиром


Пропоную простий рецепт соковитих запечених котлеток. Швидко готуються, смакують дітям і дорослим, дуже добрі гарячі та холодні також . Все що потрібно - якісний фарш, лечо або помідор і червоний перець, добрий сир. Детальніше дивіться нижче:



  •  1 кг фаршу з яловичини та свинини (я беру в пропорції 750 г яловичини + 250 г свинини)
  • 3 скибочки батона
  • 4 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • сіль, перець
  • лечо або свіжий помідор та червоний перець
  • цибуля
  • твердий сир
Батон залити молоком, через 5 хв відтиснути та змолоти в блендері, додати до фаршу, туди ж яйця, сіль, перець та подрібнений часник, все дуже добре вимішати.

Бритванку змастити олією. Сформувати з фаршу невеликі котлетки та викласти на бритванку. Зробити у них ложкою заглиблення, куди покласти тонко нарізане півкільце цибулини та чайну ложку лечо, зверху натертий сир. Якщо не маєте лечо, то покладіть чайну ложку кетчупу чи будь якого улюбленого томатного соусу, скибку помідора та червоного солодкого перцю.

Духовку розігріти до 190 гр, пекти приблизно 30 хв. Не перетримуйте, щоб вони залишалися соковитими.



Ми любимо їх з салатом з квашеної капусти та картопляним пюре. Просто, швидко, смачно і дуже по-домашньому.


Немає коментарів:

Дописати коментар