Пляцок з ревеню на пісочному тісті, зверху бізе. Дуже смачне тісто прекрасно поєднується з кислуватим ревенем та солодким бізе.
Для пісочного тіста:
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувачу (порошку до печива)
- 130 г масла (замороженого)
- 2 ст. л. цукру
- 2 жовтки
- 100 мл дуже холодної води (додавати поступово, можливо у вас піде менше води)
Пісочне тісто я зазвичай роблю в кухонному комбайні, щоб уникнути контакту масла з теплом рук при замішуванні. Просіюю борошно в чашу комбайна, додаю цукор та порошок до печива і заморожене масло, нарізане кубиками чи як вдасться, змішую ножем в імпульсному режимі до консистенції мокрого піску. Потім додаю жовтки, знову перемішую і по столовій ложці додаю дуже холодну воду, перемішую в імпульсному режимі далі. Тісто виходить з шматочками нерозтопленого масла, але розсипається. Виймаю тісто з комбайна, формую кулю, загортаю в плівку і кладу мінімум на 1 годину в холодильник.
Якщо замішувати тісто руками, води піде менше, бо масло буде розтоплюватися.
Форму вистеляю пергаментним папером, зверху розподіляю тісто, на тісто викладаю ревінь нарізаний шматочками 1 см. (на цей пляцок я взяла 8 стебел ревеня).
2 білки, які залишилися, збиваю до густоти, додаю пів склянки цукру, знову збираю і викладаю зверху на ревінь.
Печу 20 хвилин при 175гр, потім зменшую температуру до 150гр і печу ще 20 хв.
Супер смакота!
ВідповістиВидалитиСпасибі дуже смачно!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Світлана!
ВідповістиВидалитиДуже смачно!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Я дуже люблю тісто в цьому пляцку, воно надзвичайно смачне!
Видалити