суботу, травня 2

Пляцок з ревеню


Пляцок з ревеню на пісочному тісті, зверху бізе. Дуже смачне тісто прекрасно поєднується з кислуватим ревенем та солодким бізе. 
Я пекла у прямокутній формі розміром 27х25см.

Для пісочного тіста:
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувачу (порошку до печива)
  • 130 г  масла (замороженого)
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 жовтки
  • 100 мл дуже холодної води (додавати поступово, можливо у вас піде менше води)
Пісочне тісто я зазвичай роблю в кухонному комбайні, щоб уникнути контакту масла з теплом рук при замішуванні. Просіюю борошно в чашу комбайна, додаю цукор та порошок до печива і заморожене масло, нарізане кубиками чи як вдасться, змішую ножем в імпульсному режимі до консистенції мокрого піску. Потім додаю жовтки, знову перемішую і по столовій ложці додаю дуже холодну воду, перемішую в імпульсному режимі далі. Тісто виходить з шматочками нерозтопленого масла, але розсипається. Виймаю тісто з комбайна, формую кулю, загортаю в плівку і кладу мінімум на 1 годину в холодильник.
Якщо замішувати тісто руками, води піде менше, бо масло буде розтоплюватися.

Форму вистеляю пергаментним папером, зверху розподіляю тісто, на тісто викладаю ревінь нарізаний шматочками 1 см. (на цей пляцок я взяла 8 стебел ревеня). 
2 білки, які залишилися, збиваю до густоти, додаю пів склянки цукру, знову збираю і викладаю зверху на ревінь.

Печу 20 хвилин при 175гр, потім зменшую температуру до 150гр і печу ще 20 хв.





5 коментарів: