Дуже люблю такі рецепти, які не потребують багато часу на підготовку та приготування. Ці рецепти якраз з такої серії - помив, поклав в форму, запхав в духовку, вийняв з духовки і подав на стіл. Помідоровий соус готуємо за рецептом літньої помідорової зупи-пюре.
Курку маринуємо в суміші сіль, перець, видушений часник, дрібно нарізане листя базиліку.
Викладаємо у форму для запікання, змащену олією.
Помідори миємо, ріжемо навпіл або на чотири частини, викладаємо у форму для запікання, туди ж порізану на четвертинки солодку цибулю (синю або стерлінг), кілька почищених зубчиків часнику, сіль, перець, дрібно нарізане листя базиліку, поливаємо все олією і перемішуємо.
Печемо все разом 50 хв при 190гр. Курку перевертаємо на другий бік через 35 хв, коли зарум'яниться.
Спечені помідори перетворюємо у пюре за допомогою блендера чи кухонного комбайна, густину готового помідорового соусу коригуємо на свій смак юшкою, яка виділилася у процесі запікання помідорів. Досолюємо і доперчуємо за смаком.
Немає коментарів:
Дописати коментар