пʼятниця, травня 3

Паштет з курячої печінки. Швидко готується і дуже смачний.




Я приготувала паштет з курячої печінки і одразу хочу поділитися рецептом, бо паштет смачний і дуже швидко готується.




Нам треба:
  • 650г курячої печінки
  • 2 середні цибулини
  • сіль, перець
  • 6 ст.л. масла
  • 50г доброго коньяку
Печінку помити, вирізати жовчні протоки. В каструльці розігріти кільки ложок олії, додати печінку і тушкувати на середньому вогні 20хв, час від часу помішуючи, поки не википить весь сік.
Цибулю порізати кубиками, додати до печінки, також додати масло, сіль, перець і ще 15 хв тушкувати на середньому вогні, але постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла, а тільки стала прозорою.
Потім збільшуємо вогонь, вливаємо коньяк (я заздалегідь відійшла від каструлі на метр :) боялася, що загориться, але на щастя нічого не сталося), тримаємо на вогні ще 3 хв, щоб алкоголь випарувався. Все, відставляємо. Охолоджуємо і блендаємо до однорідності.

Дуже смачно на чорному хлібі з квашеним огірком.


2 коментарі:

  1. До такого паштету можна ще додавати невеликий шматочок копченого сала і перемелювати разом з печінкою. Особисто я тушкую цібулю окремо від печінки. Паштет і справді смачний. Приємно читати рецепти, за якими готую сама. Щиро Вам дякую.

    ВідповістиВидалити