пʼятницю, лютого 1

Печена гуска. Простий рецепт печеної гуски.




Домашня гуска - це такий подарунок долі, який гріх зіпсувати :) Тому було вирішено її просто замаринувати і запекти з яблуками. Результат був надзвичайний! 

М'ясо ароматне і ніжне: грудку я потім використала на канапки, а решта м'яса (особливо ніжки) з печеними яблуками і печеною картоплею на гарнір плюс червоне вино прекрасно виступили як святкова страва.
У мене була домашня молода гуска - така досить велика, 2900 грамів.


Приготувала суміш: сіль, свіжомелений перець і видушений часник (10-15 зубчиків). Цією сумішшю натерла гуску ззовні й всередині та залишила її в холодильнику на 18год.

Потім почистила 5 великих кислуватих яблук, вийняла середину і розрізала на 4 частини. Вклала яблука всередину гуски, міцно зашила розріз грубою білою ниткою (звичайною великою голкою).

Пекла я гуску в рукаві при температурі 190гр протягом 3 годин. 

Як з'ясувалося на практиці, гуска вагою приблизно 3 кг має запікатися 3 години, а точніше 2 години з одного боку, потім перевертаєте її на другий бік і печете ще годину. За цей час м'ясо добре пропечеться і шкірка зарум'яниться. Хоча, треба враховувати особливості духовки, вагу гуски та особисті вподобання.


Немає коментарів:

Дописати коментар