середа, вересня 19

Грибна брускетта від Насті


Брускетта - популярна італійська закуска, різновид бутербродів, на основі підсушеного чи обсмаженого хліба.

Настя готувала брускетту з обсмаженими білими грибами на підсушеному багеті, змащеному  м'яким сиром. Покрокове приготування дивіться нижче:

На 15 брускет:
  • 500 г білих грибів 
  • 1 велика цибулина
  • 75 мл вершків
  • 2 ст.л. густої домашньої сметани
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений перець
  • шафран (бажано, але не обов'язково)
  • м'який сир типу філадельфія, рікота чи інший
Білі гриби почистити, нарізати, відварити протягом 30хв. 


Обсмажити гриби на оливковій олії, весь час помішуючи, щоб не пригоріли.


Додати на сковорідку нарізану кубиками цибулю, сіль, свіжомелений перець.


Довести цибулю до прозорості, додати вершки і сметану. Тримати на невеликому вогні допоки не випарується зайва рідина, постійно помішувати. 

Потім додати шафран, перемішати, дати йому розійтися і відставити.


Нарізати багет скибочками, підсушити їх в духовці, вийняти і одразу намастити м'яким сиром.


Викласти грибну масу, прикрасити і подавати.


Повірте, це дуже смачно, ароматно і вишукано.

2 коментарі: