Коли я працювала в бізнес-центрі Лємберг на Б.Хмельницького, то щодня ходила в Фуршет. Така собі приємна робоча звичка: заскочити в магазин і купити щось смачне, переважно якусь випічку, фрукти.
Пригадую там були смачні солодкі та несолодкі булочки, одна з них називалася "Рецепт довгожителя" чи якось схоже, не пригадаю вже зараз точно. Так от ця булочка була з сиром та шпинатом, і доречі вона була дуже популярна, бо розкуповували її швидко :)
Спекла я нещодавно булочки з такою начинкою, дуже смачні вийшли. А тісто просто фантастичне - всім сподобалося. Запишу собі рецепт цього дріжджового тіста, за бажанням буду тільки начинку змінювати.
- 300мл молока
- 30 гр. мокрих дріжджів
- 2 ч.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 3 ст.л. олії
- 550 гр борошна
- 1 яйце (розмішати виделкою і поділити навпіл)
У тепле молоко додаємо дріжджі, сіль, цукор, половину розбовтаного яйця, розмішуємо. Поступово додаємо половину просіяного борошна, замішуємо тісто. Додаємо олію, вимішуємо. Підсипаємо поступово решту просіяного борошна і продовжуємо місити доти, поки тісто не почне відставати від рук (борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше). Перекладаємо тісто в чистий посуд, підсипаний борошном, і ставимо в тепле місце на годину, щоб воно підійшло.
Для начинки беремо будь-який сир за смаком - сулугуні, горгонзола, твердий чи плавлений сир і листя шпинату (добре промити і просушити). Стосовно начинки для булочок, то можу сказати тільки одне - який сир візьмете, такий смак і отримаєте
Формуємо булочки і залишаємо їх на 20 хв, щоб підійшли. Змащуємо верх булочок яйцем змішаним з молоком.
Печемо булочки у попередньо розігрітій духовці при 200гр протягом 25 хв.
гарні пиріжки) хочеться спробувати приготувати. а чи можна замінити мокрі дріжджі на сухі ?
ВідповістиВидалитизвичайно, що можна замінити мокрі дріжджі на сухі. але їх треба суттєво менше, гугліть скільки. точних пропорцій я не знаю, бо сухі дріжджі не використовую
ВідповістиВидалити