Готувала сьогодні кукурудзяну кашу, а до неї смажила гриби в сметані. Вийшло дуже смачно, готувалося швидко і просто.
Ми досить рідко їмо картоплю, частіше каші та макарони. До макаронів завжди є якась поливка чи соус. А каші я варю різні: пшеничну, кукурудзяну, гречану, ячну, пшоно. Гречану кашу заправляю тільки маслом, а інші - маслом і сиром.
Кукурудзяну кашу (поленту) зварила по інструкції на пачці: взяла води втричі більше, ніж каші, посолила, довела до кипіння, всипала кашу, помішуючи варила 1 хв. В мене була каша дрібного помолу швидкого приготування (дуже зручно готувати дітям), а якщо помол каші крупніший, то варити треба 10-15 хв, але постійно легко помішувати, щоб вона не пригоріла.
У готову кашу треба додати вершкового масла, перемішати.
Тут на фото два види масла (я спеціально сфоткала, не втрималася). Жовте масло - домашнє, з сепараторної сметани, нам баба спрезентувала шматочок, а біле масло - білоруського виробництва, теж дуже смачне, без аромату штучного, купую його на привокзальному базарі по 67грн/кг.
Кукурудзяна каша смачна, коли добре-добре помащена, заправлена.
Добре дати до каші потертого сиру: пармезану, грана падано, можна дати бринзу, сулугуні. Головне, щоб це був натуральний сир, зроблений з молока, вершків, а не вода з дешевим жиром і білою фарбою.
В мене був овечий сир привезений із Закарпаття. Натираю його тільки собі, бо щось ніхто такого пахнючого сиру не їсть у нас :)
Гриби (синяки) були заморожені. Я обсмажила на олії велику цибулину, додала гриби і довго смажила, щоб википіла вся вода, а гриби сильно зарум'янилися. Тоді влила неповну склянку домашньої сметани, посолила і потримала на вогні ще кілька хвилин, щоб зі сметани зробилося масло. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар