пʼятницю, травня 4

Макарони з соусом пекоріно


У нашій сім'ї всі люблять макарони, тому я часто їх готую. Цей томатний соус з овечим сиром пекоріно на сьогоднішній день мій найулюбленіший :) Він дуже ароматний, в міру пікантний, має такий особливий присмак і все завдяки овечому сиру пекоріно.


У каструлі доводимо до кипіння воду, підсолюємо та всипаємо макарони. До цього соусу найкраще пасують макарони пенне рігате. Поки макарони варяться, готуємо соус.

У глибокій сковорідці обсмажуємо на олії дрібно порізану цибулину, потім додаємо потерті помідори (або вже готовий помідоровий соус), сухий базилік. 



Даємо соусу трохи покипіти, щоб випарувалася зайва рідина. Солимо, перчимо соус до смаку.
Я не даю тут пропорцій продуктів, бо готую соус з пекоріно "на око", але по фото більш-менш зрозуміло скільки чого треба покласти.  

Коли соус загустіє, всипаємо потертий сир пекоріно і знімаємо соус з вогню. 


Розмішуємо сир, виходить ось такий апетитний соус.


Зливаємо воду з макаронів і всипаємо в готовий соус гарячі макарони. Вимішуємо і одразу подаємо.




Вже на тарілці добре би було скропити готову страву оливковою олією Extra Vergine та посипати зверху сиром пекоріно. Смачного!


І жодна фотографія не може передати, наскільки це смачно...


Немає коментарів:

Дописати коментар