вівторок, березня 27

Простий рецепт тірамісу

Приготувати тірамісу надзвичайно просто і швидко. Ну а наскільки цей італійський десерт смачний, я тут навіть писати не буду, ви і так все добре знаєте.

Докладний рецепт і багато фото дивіться нижче:
 На 6-8 порцій:
  • 500 гр маскарпоне 
  • 4 яйця
  • 75-100 г цукрової пудри
  • 600 мл міцної кави (еспресо)
  • 400 гр печива Савоярді
Готуємо міцну каву і залишаємо її, щоб вистигла. До кави можна додати коньяк, ром, лікер тощо.
  
Готуємо крем. Відділяємо білки від жовтків. Збиваємо білки до стану густої піни. Окремо збиваємо жовтки з цукровою пудрою до посвітління.  Вимішуємо маскарпоне зі збитими жовтками. Потім додаємо збиті білки і вимішуємо акуратними рухами зверху вниз. 

Беремо скляну чи керамічну форму і готуємо десерт. Обмочуємо савоярді в каві та викладаємо в форму, зверху шар крему. Так формуємо кілька шарів, зверху має бути шар крему. Залишаємо у прохолодному місці на кілька годин або на ніч.

Перед подачею притрушуємо тірамісу зверху какао, набираємо десерт великою ложкою та викладаємо на тарілочку чи у креманку. Смачного!


Савоярді або печиво "дамські пальчики" зверху притрушене цукровою пудрою. Каву всмоктує моментально :) Якщо не хочете багато кави у тірамісу, макайте печиво в каву дуже швидко.



Маскарпоне достатньо густе і жирне.



Ось такий виходить крем.



2 коментарі:

  1. Доброго дня! Готувала сьогодні тірамісу за Вашим рецептом, але додала трошки менше маскарпоне, а зверху посипала подрібненим екстрачорним шоколадом. Така смакота! Але попереджаю: у процесі споживання цього тірамісу дуже легко втрачається відчуття міри!:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Поки сезон полуниці, можна приготувати полуничне тірамісу. Свіжу помиту полуницю блендаємо з цукровою пудрою до однорідності, у цю суміш вмочуємо савоярді, готуємо крем, зверху шоколадом не посипаємо. Теж дуже смачно :)

      Видалити