суботу, грудня 17

Моркв'яні мафіни



Пекла сьогодні моркв'яні мафіни. Дуже сподобався результат: вони вийшли вологі всередині, в міру солодкі та ароматні, а найголовнішим плюсом цього рецепту я вважаю злегка підсолені горіхи у поєднанні з пишним солодким мафіном. Я пекла вперше, але буду пекти ще не раз, тому що за пару хвилин їх вже не було на тарілці, настільки смачні та оригінальні вийшли.

Рецепт нижче:

Розраховано на 12 мафінів.

100 грам грецьких горіхів підсушити у нагрітій до 160 гр. духовці протягом 10 хвилин. Вийняти, змішати з дрібкою солі та залишити до повного охолодження, потім крупно порізати.

Духовку розігріваємо до 175 гр. Беремо дві посудини для сухих та мокрих інгредієнтів (я використовую пластикові високі миски).

В одну миску кладемо:
  • 150 г борошна
  • 1 ч.л. кориці або суміші до пряників (кориця, імбир, мускатний горіх, коріандр, перець)
  • 1,5 ч.л. розпушувачу
  • порізані горіхи 


Перемішуємо, щоб всі сухі інгредієнти добре розподілилися.

В другу миску кладемо:
  • 2 яйця
  • 170 г цукру
  • 100 г олії
  • цедра і сік половини апельсина
  • 180 г тертої сирої моркви (тремо на середній терці)
Всі мокрі інгредієнти теж добре перемішуємо столовою ложкою, але ні в якому випадку не збиваємо міксером!

Готуємо форми для мафінів, духовка повинна бути вже розігріта до 175 гр. Тоді вливаємо мокрі інгредієнти до сухих, вимішуємо ложкою до повного зволоження борошна, це десь 10-15 помішувань, не більше!! Тоді швидко розподіляємо по формах та печемо 30 хв.


Коли охолонуть, прикрашаємо цукровою глазуррю.
Для глазурі я збила віничком половину яєчного білка з дрібкою солі, а потім у збитий білок додала 80 гр цукрової пудри та добре розмішала. Для доброї глазурі варто дотримуватися  формули 1:5 (білок - цукрова пудра) і зважувати кухонною вагою.
Можете помістити глазур у кондитерський мішечок та зробити візерунки, а можете просто розподілити глазур чайною ложечкою по мафінах.

Смачного! 

Відпишіться, хто буде готувати чи вам сподобалося? Мої домашні не зрозуміли, що це з моркви мафіни. Казали, що дуже смачно і якось по-новому :)


4 коментарі:

  1. Дуже цікавий рецепт! До речі, сьогодні я вперше пекла маффіни - обрала Ваш рецепт і результатом дуже задоволена. Тому відтепер буду пробувати нові смаки, не виключаю варіант, що згодом спробую приготувати моркв'яні маффіни-)

    ВідповістиВидалити
  2. Ці мафіни дуже ніжні. Я думаю, Вам сподобається.

    ВідповістиВидалити
  3. а чи можна використати пюре з вареної моркви?

    ВідповістиВидалити