суботу, червня 4

Брюссельська капуста у вершковому соусі


Дуже швидкий рецепт. Поки вариться капуста, готуємо соус, потім ставимо запікати на 10 хв і все готово.

Тільки обов'язково зазначу, що рецепт на любителя...любителя брюссельської капусти :) Дехто не любить цю капусту за специфічний смак, а хтось просто не знає як її приготувати, щоб вийшло смачно. Я одного разу купила заморожену брюссельську капусту, вона була дуже несмачна, тому раджу готувати зі свіжої брюссельської капусти невеликого розміру. Отже:

Використовувала таку кількість продуктів:
  • 400 г брюссельської капусти
  • 1 ст.л. борошна з гіркою
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 250 мл вершків
  • сухарі з білого хліба
  • сіль, перець, шматок лимона
У широкій каструлі доводимо воду до кипіння, всипаємо капусту, даємо воді знову закипіти, проварюємо 5 хв і зливаємо воду. Знову заливаємо капусту кип'ятком (попередньо закип'ятити, щоб був під рукою), добре солимо і кладемо у каструлю невеликий шматок лимона, попередньо віддушуємо з нього сік у капусту, що кипить. Варимо ще 5-7 хв до готовності. Трошки заморочено я варю цю капусту :) але так вона виходить смачна, і тому спосіб варки я вже кілька років не змінюю.  

Поки вариться капуста готуємо соус і розігріваємо духовку (я використовую тільки гриль).

Для соусу: масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо борошно і обсмажуємо його. Зменшуємо газ і поступово вливаємо вершки, розмішуємо, щоб не було грудочок, солимо, перчимо. Доводимо соус до густоти, яку любимо.

Коли капуста звариться, зливаємо воду, даємо хвилину обсохнути і викладаємо у  жаростійку форму, на дно якої можна всипати трохи сухарів (в даному рецепті і не тільки я використовую сухарі домашнього приготування, вони набагато смачніші за магазинні). Заливаємо капусту соусом, посипаємо зверху сухарями і ставимо в духовку під гриль на 5-10 хв до зарум'янення сухарів. Смачного!

Страва вийшла дуже ароматна і смачна. Можна готувати на вечерю, подавати з білим вином. 

Взимку, коли не було свіжої зелені, я посипала капусту перед запіканням твердим сиром і подавала з лимоном. Зараз, коли вже є зелень на власному городі, посипаю страву після запікання в духовці порізаним кропом і зеленою цибулею, ну дуже ароматно.

Немає коментарів:

Дописати коментар