Сьогодні я пекла сирник на темному тісті. Рецептом цього тіста зі мною поділилася моя сусідка, за що я їй дуже вдячна. Тісто дуже смачне, м'яке і ніжне, з шоколадним смаком.
Сирник готувала невеликий, з 1 кг сиру. Власне сир приготувала за ось цим своїм рецептом Простий рецепт сирника, просто скоригувала пропорції.
Стосовно тіста скажу наступне. Я пекла у невеликій тортівниці діаметром 24 см. і люблю, щоб тіста було зовсім небагато, тому я взяла таку кількість інгредієнтів про яку напишу нижче, а якщо у вас більша форма для випічки, більше сиру чи ви любите багато тіста, то сміливо подвоюйте кількість продуктів. А взагалі можна замісити одразу велику порцію тіста для сирника, а те, що не використали зараз, покласти у морозилку і використати наступним разом.
Отже, для темного тіста на сирник (кругла форма діаметром 24 см):
- 1 скл. борошна
- 80 г масла
- 1 ч.л. порошку до печива
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. з чубком какао
- 1 яйце
Я тісто поділила на 2 частини. Приблизно 2/3 розподілила у тортівниці тонким шаром (зробила це руками, бо тісто дуже м'яке ), а решту пощипала зверху на сир.
Пекла при 180 гр у попередньо розігрітій духовці протягом 1 год і 10 хв.
Сирник спікся дуже гарний і смачний.
дякую Вам за смачний рецептик, вчора пекла цей сирник. Смакотаааааааа!!.....
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВідповістиВидалитиА сир не получиться сухий і розсипчастий?
ВідповістиВидалитиІ якщо ні,бо тим і манка і крохмаль,він не вбере всю рідину?
Чекаю відповіді,бо вже "намилила" руки його спекти, на вигляд просто супер!!!
то все від сиру залежить. якщо ви купите сухий розсипчастий перегрітий сир, то сирник буде несмачний, сухий.
ВідповістиВидалитиа якщо купите добрий сир, то відповідно і сирник буде добрий.
Ваш рецепт просто чудовий! Коли перші рази пекла сирник, то здавалося, що трохи довго все робиться, а тепер вже знаю що, як і за чим додавати і не заглядаю за що раз в монітор :)
ВідповістиВидалитиСьогодні пекла на темному тісті. Дуже сподобалось! Але, як на мене, начинка смачніша з тільки з родзинками, без кураги якось краще. Але то таке, на любителя :)
я курагу тільки один раз додавала, мені теж тільки з родзинками більше подобається.
ВидалитиДуже дякую за рецептик. Сирник супер. Печу вже 2 раз. Різні рецепти пропувала , але цей найкращий :-) :-) :-) :-)
ВидалитиПекла сьогодні Ваш сирник дуже смачний Дякую за рецепт
ВідповістиВидалитиСирник смачний ,дякую за рецепт
ВідповістиВидалити