четвер, березня 24

Простий пляцок з яблуками - 4

Цей пляцок відрізняється від попередніх тим, що яблука для начинки спочатку підтушують. А ще він має у собі горіхи і меренги з білків. Мені він нагадує швидше десерт, ніж пляцок.



Тісто готуємо звичайне пісочне (на круглу форму діаметром 24см):
  • 160 г борошна (1 склянка)
  • 80 г масла
  • 40 г цукру
  • 2 жовтки
З вказаних інгредієнтів швидко замісити пісочне тісто. А якщо воно не тримається купи, то додати 1ст.л. холодної води або коньяку. Викласти тісто у форму і поставити в холодильник. 

Тим часом приготувати начинку:
  • 0,7 кг яблук
  • 2 ст.л. масла
  • 5 ст.л. цукру
  • 1/2 скл. горіхів
  • 1/2 скл. води
Почищені яблука потерти на крупній терці або порізати тонкими брусочками, викласти у каструлю, додати воду, масло, цукор і підтушкувати до готовності яблук (якщо яблука ще не готові, а рідини вже немає, то не боятися долити води). Начинка повинна бути густа. Охолодити її і всипати горіхи.

Тісто наколоти виделкою і поставити у попередньо наргіту до 200 гр духовку на 12 хв. 
Потім зверху викласти начинку з яблук  і залити 2 білками збитими з 1/2 скл. цукру. Пекти ще 10-12 хв. до золотистого кольору білків. Нарізати, коли повністю вихолоне.

Смачного!

Цей пляцок насправді пекти дуже легко, дарма що рецепт такий довгий вийшов :) Особисто для мене у яблучних пляцках намарудніша робота - це чистити яблука :) 

1 коментар: