Тісто готуємо звичайне пісочне (на круглу форму діаметром 24см):
- 160 г борошна (1 склянка)
- 80 г масла
- 40 г цукру
- 2 жовтки
З вказаних інгредієнтів швидко замісити пісочне тісто. А якщо воно не тримається купи, то додати 1ст.л. холодної води або коньяку. Викласти тісто у форму і поставити в холодильник.
Тим часом приготувати начинку:
- 0,7 кг яблук
- 2 ст.л. масла
- 5 ст.л. цукру
- 1/2 скл. горіхів
- 1/2 скл. води
Почищені яблука потерти на крупній терці або порізати тонкими брусочками, викласти у каструлю, додати воду, масло, цукор і підтушкувати до готовності яблук (якщо яблука ще не готові, а рідини вже немає, то не боятися долити води). Начинка повинна бути густа. Охолодити її і всипати горіхи.
Тісто наколоти виделкою і поставити у попередньо наргіту до 200 гр духовку на 12 хв.
Потім зверху викласти начинку з яблук і залити 2 білками збитими з 1/2 скл. цукру. Пекти ще 10-12 хв. до золотистого кольору білків. Нарізати, коли повністю вихолоне.
Смачного!
Цей пляцок насправді пекти дуже легко, дарма що рецепт такий довгий вийшов :) Особисто для мене у яблучних пляцках намарудніша робота - це чистити яблука :)
смачно
ВідповістиВидалити