Це справді найсмачніша зупа, яку я готувала останнім часом!!! В голові не вкладається, але це справді так!
От здавалося би ну що такого можна приготувати з кабачків, щоб реально вразило? Різні запіканки - смачні, ситні, але я їх не готую, так само як і рагу овочеве не готую (знаю, що корисно, але мені зовсім не смачно). Ікра кабачкова смачна, кабачки смажені плястерками теж добрі, оладки з кабачків чесно кажучи на любителя. А душа просить свята :) От якраз зупа з кабачків, як виявилося, і є тим святом :)
На каструлю 3л:
- 4 великі картоплини
- 3 молоденькі кабачки
- 1 цибулина
- 1 головка часнику (так, ціла головка, не менше)
- 2-3 ст.л. домашньої сметани або 200мл вершків
- олія, сіль, перець
Кабачки в мене були невеликі, без насіння, з тонкою шкіркою.
Картоплю почистити, нарізати кубиками, кабачок теж нарізати кубиками. Висипати в каструлю, додати 2 л води, довести до кипіння, посолити, зняти піну і варити на маленькому вогні 15хв.
Часник та цибулю порізати дрібними кубиками, обсмажити на олії на маленькому вогні, пильнувати, щоб не пригоріло, а лише обсмажилося до золотистого кольору. Додати засмажку у каструлю за 5 хв до закінчення варіння. І одразу ж додати домашню сметану (або вершки).
Готову зупу зняти з вогню, зробити з неї пюре і одразу подавати. Дуже смачно з підсушеними грінками.
P.S. Мій чоловік взагалі не признає кабачків, а цю зупу дуже хвалив, казав: "Нащо кабачки смажать, якщо можна таку добру зупу зварити."
P.P.S. Емоції від такого вдалого результату мене переповнювали і я щедро ними ділилася з тим, кого зустріла вчора ввечері. Чи треба говорити, що мені ніхто не повірив, що це може бути смачно? І чи треба говорити, що реакція більшості була "Та де то таке варити? Хто то буде їсти."
Тому я закликаю подивитися трошки ширше на речі, відкинути стереотипи і буде вам свято.
файна зупа, дякую за рецепт:)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я :) зупа справді дуже файна, я вже котрий раз її повторюю.
ВідповістиВидалитиВи знаєте, цей супчик багато чого вартий!
ВідповістиВидалитиЧесно кажучи, взялася його готувати тільки тому, що треба було з'їсти чогось рідкого, але зовсім не було бажання щось "виварювати".
Рузультат мене дуже приємно вразив - СМАКОТА! Всім рекомендую, хоч задля інтересу :) Спробуйте і не пожалієте!!!
Марія, погоджуюся з вами на 100%. Дуже смачно і дуже просто готувати. От всім, кого знаю, про це розповідаю та агітую приготувати :)
ВідповістиВидалитипісля таких відгуків і я спробувала - дякую за рецептик! вийшло справді смачно!
ВідповістиВидалитиДуже смачна зупа) Спасибі за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Дуже тішуся, що вам сподобався рецепт :)
ВідповістиВидалитиМушу визнати, що я дуже полюбила цей супчик, тепер почала навіть його брати в якості обіду на роботу. Але для того, щоб він був трошки ситнішим, ще додаю одне дрібно порізане куряче філе. Часнику я кидаю трошки менше, ніж вказано в рецепті (ну не люблю я його), а також посипаю готову страву сумішшю із сушеного листя петрушки і селери. Результат - фантастика!
ВідповістиВидалитиДуже дякую за таку смачну ідею!!!
На здоров'я, Марія!
ВідповістиВидалитиДуже цікаво ви його змінили, дякую вам за ідею, треба буде і собі спробувати ваш спосіб :)
Оскільки я з Вашого блогу "позичила" досить багато рецептів, то вважаю своїм обов'язком поділитися новим відкриттям на базі вищеописаного супу :). Отже, сьогодні я варила суп-пюре із гарбуза з курячим філе, все решта - як у рецепті. Вийшло дуже смачно та оригінально, рекомендую!;)
ВідповістиВидалитиМарія, дякую за смачні ідеї :)
ВидалитиЯ маю багато планів на гарбуз - мафіни, хліб, пряники, тепер ще й цей варіант зупи, але самого гарбуза поки що не маю :)
дуже смачно просто супер
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Готуйте частіше :)
ВидалитиПідскажіть будь ласка за допомогою чого зробити пюре?
ВідповістиВидалитиЯ роблю блендером, таким, що занурюється у каструлю. Можна використати кухонний комбайн, у якому є чаша і ніж, а можна просто взяти картоплем'ялку і добре потовкти.
ВидалитиДуууже смачна зупа. Моя донька тричі просила добавки. Це рекорд! А чоловік, якби я йому не сказала, не здогадався б, що це з кабачків.Але смачно, - сказав він, хоча кабачків взагалі-то не любить. Спасибі за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиЗупка суперова! варила вже кілька раз. а ще м’яска підсмаженого і сиру туди потерла. Мій чоловік у захваті.
ВідповістиВидалитиЯкщо шукаю рецепт, то спочатку звертаюсь до Вашого блогу.
Дякую.