неділю, січня 22

Шоколадне печиво з горіхами і сіллю


Пропоную вам спробувати цікавий рецепт шоколадного печива з горіхами та сіллю. Сіль підсилює смак шоколаду, тому це печиво гарантовано сподобається і дітям, і дорослим.
Дуже простий рецепт приготування і лише 15 хв випікання.


Виходить приблизно 16 шоколадних печив.
  • 300 г борошна
  • 200 г м'якого масла
  • 220 г цукру
  • 3-4 яйця
  • 200-300 г шоколаду
  • 100 г горіхів (не обов'язково)
  • 4 грами солі крупної фракції

Розігріти духовку до температури 190 гр. Вистелити деко пергаментим папером.

Масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло (на ніч). Збити масло міксером. Додати цукор, подрібнений шоколад, горіхи, перемішати і потім порціями додавати борошно, швидко перемішувати. Додати по одному яйця, після кожного швидко перемішати і давати наступне. Якщо масло дуже м'яке, я додаю 3 яйця і більше тісто не потребує, деколи додаю 4 яйця - дивіться по ситуації. Потім додати сіль, перемішати і одразу формувати печиво, щоб сіль не встигла розчинитися в тісті та залишилася крупинками. 

Тісто потрібно робити дуже швидко, воно повинно залишатися повітряним і не перетворитися на однорідну пасту! Можете поставити тісто у холодильник, щоб воно трохи застигло, якщо є така потреба.

Сформувати з тіста кульки, легко приплюснути, викласти на пергамент та пекти при температурі 190 гр 15-20 хв до легкого зарум'янення.
 





Немає коментарів:

Дописати коментар