суботу, листопада 1

Легкий гарбузовий пиріг з медом та яблуками



Пропоную дуже простий рецепт легкого гарбузового пирога. Гарбуз з медом та тушкованими яблуками, без тіста. Цей пиріг з гарбуза готується швидко та має дуже цікавий і насичений смак. 

Докладний рецепт з фото дивіться нижче:


Для приготування гарбузового пирога треба взяти: 
  • 650 г почищеного від шкірки та насіння гарбуза
  • 3 кисло-солодких  яблука середнього розміру (Антонівка чи ренет)
  • 2 ст. л. масла
  • 100 г молока
  • 100 г борошна
  • 3 яйця
  • 6 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. гречаного меду
  • мелена кориця та мелений імбир по 1/2 ч. л.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 200 гр. Форму для випічки з бортиками вистеляємо пергаментним папером.

Почищений гарбуз нарізуємо кубиками і заливаємо водою так, щоб вода його тільки накрила, і відварюємо 5 хв. Зціджуємо воду та відкидаємо гарбуз на друшляк.

Яблука чистимо, вирізаємо серединку і нарізуємо дрібними плястерками. У каструлі розтоплюємо масло, всипаємо яблука і помішуючи тушкуємо їх 4 хв, потім додаємо 2 ст.л. цукру і тушкуємо ще 5 хв, не забуваємо помішувати, в кінці додаємо мелену корицю та мелений імбир.

Яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки збиваємо в стійку піну, вже майже в кінці збивання додаємо 2 ст.л. цукру, окремо жовтки збиваємо міксером до посвітління з 2 ст.л. цукру, потім додаємо мед та переміщуємо.

Гарбуз розминаємо до однорідності (блендером чи виделкою, чи столовою ложкою, я вибрала останнє) та додаємо до нього молоко, перемішуємо.

Всі основні інгредієнти на фото готові до останнього змішування та випікання.



В гарбуз з молоком додаємо жовтки, вимішуємо міксером, потім додаємо просіяне борошно і знову вимішуємо. Потім додаємо тушковані яблука, вимішуємо і наостанок додаємо збиті білки, акуратно вимішуємо рухами зверху-вниз.

Готову суміш виливаємо у форму, вистелену пергаментом. Тісто виходить досить рідке, не лякайтеся.

Печемо гарбузовий пиріг при температурі 200 гр протягом 45-50 хв. Після випікання пиріг залишається досить мокрий всередині (тобто шпажкою перевіряти на готовність не потрібно, це не той варіант). Виймайте його з духовки і дайте йому вистигнути приблизно 30 хв. Потім його можна нарізати та подавати. Готовий гарбузовий пиріг залишається вологий, як на фото нижче, але не розтікається і тримає форму. 






Немає коментарів:

Дописати коментар