середу, вересня 24

Рататуй




Рататуй для мене швидше осіння страва, ніж літня. Такий собі завершальний акорд довгого сезону свіжих овочів з грядки. Я люблю рататуй теплим з підсушеним хлібом.

Цей рецепт я взяла з книги Алена Дюкаса "Натюр". Дюкас вказує, що час приготування залежить від розміру овочів: чим дрібніше вони порізані, тим швидше приготуються. Рататуй можна подавати гарячим, теплим чи холодним, як вам більше смакує. Дієтолог-співавтор цієї книжки пише, що рататуй містить в собі багато антиоксидантів і є символом знаменитої середземноморської дієти, корисної для здоров'я.

Одним словом, якщо ви дбаєте про свою фігуру, починаємо готувати рататуй :) одночасно вмикаємо для перегляду та гарного настрою однойменний мультфільм.
  • 1 цибулина
  • 2 зубчика часнику
  • 2 червоних болгарських перці
  • 2 лаврових листка
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець
  • 2 баклажани
  • 1 кабачок 
  • 3-4 помідори 
  • зелень базиліка
Спочатку підготуйте усі овочі. Баклажани і кабачок наріжте дрібними кубиками. Перець очистіть від насіння і теж наріжте дрібними кубиками.
Цибулю і часник теж наріжте дрібно.
Помідори розріжте на четвертинки, заберіть сік та насіння і поріжте дрібними кубиками.

У великій сковорідці з високими стінками розігрійте олію, додайте цибулю, часник, перець та баклажани і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин. Посоліть, поперчіть, додайте два лаврових листа, перемішайте акуратно і готуйте на невеликому вогні ще 5-7 хвилин.
Додайте помідори та кабачки і готуйте ще 5-7 хвилин. Відставте, посоліть та поперчіть до смаку, вийміть та викиньте лавровий лист, натомість додайте дрібно нарізану зелень базиліка, акуратно перемішайте. 





Немає коментарів:

Дописати коментар