Вже третій раз готую таку смачну курку. І хочу сказати, що курка куркою, а соусу повинно бути дуже багато!
Страва ситна, має насичений смак завдяки болгарському перцю та домашнім помідорам, які заготовлені влітку (якщо не маєте, то купуєте помідорове пюре перевірених виробників). Готується дуже просто і недовго.
На гарнір можна зробити горохове пюре (як на фото) або зварити нешліфований рис чи просто довгий рис басматі, або гречку чи макарони.
- 1 курка вагою 1200-1600гр
- 2 великі цибулини
- 4-6 болгарських перчин
- 0,7-1 л помідорового пюре
- сіль, перець, сухі трави
Курку ріжемо на порційні шматки, обсмажуємо на олії до золотистої кірочки. Викладаємо у форму для запікання, солимо, перчимо.
Ріжемо цибулю та болгарський перець (тут в мене заморожений) півкільцями. Обсмажуємо в олії, яка залишилася після курки. Додаємо помідорове пюре (в мене заготовлене з літа) та сухі трави за смаком: базилік, орегано, майоран, чебрець. Доводимо суміш до кипіння, солимо, перчимо і заливаємо цим соусом курку
Ставимо форму у попередньо розігріту до 180гр духовку на 1 годину. Зайва рідина випарується, соус загустіє, але слідкуйте, щоб страва не пригоріла зверху.
Приготуйте і переконайтеся, що це просто і дуже дуже смачно.
Немає коментарів:
Дописати коментар