Коли з'являються молоді бурячки, я люблю варити такий легкий борщик без капусти і без томату.
- 400 г реберець на борщ
- 1 цибулина
- молоді бурячки з гичкою
- молода картопля
- 1 ст. л. оцту або сік половинки лимона
- жирна сметана, найкраще домашня, куплена на базарі
- зелень кропу
Реберця заливаю холодною водою, доводжу до кипіння, знімаю піну, що утворилася, додаю дрібно нарізану цибулину (можна також додати корінь петрушки та селери), солю і варю трохи більше години на невеликому вогні. Картоплю нарізую кубиками, молоді бурячки нарізую кружальцями, їх стебла дрібно ріжу та кладу в каструлю. Варю 10-12 хв, потім кладу в каструлю небагато нарізаного листя молодих буряків, оцет або лимонний сік, варю ще 3 хв.
Вимикаю вогонь, додаю в каструлю багато дрібно нарізаної зелені кропу та петрушки. Сметану додаю вже в тарілку (хоча жирну домашню сметану можна додати разом з оцтом, якщо ви так більше любите).
P.S. Мій рецепт борщу можна знайти за цим посиланням.
Немає коментарів:
Дописати коментар