Дуже смачний пиріг з цибулі та сиром моцарела і весняний салат з редискою, огірками і вареними яйцями.
Цей пиріг з цибулі можна пекти на пісочному соленому тісті або на сирному тісті. Вибирайте, яке вам більше до смаку.
Рецепт сирного тіста:
- 300 г домашнього сиру
- 80 г масла
- 1 яйце
- сіль, перець
- кмин (можна не давати, але з ним ароматніше)
- 2-2,5 скл. борошна
Розтерти сир з маслом, посолити, поперчити, додати яйце і кмин, розмішати. Поступово додавати просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Воно має трохи липнути до рук, тому форму необхідно застелити пергаментним папером і вже тоді розподілити тісто по формі.
Рецепт крихкого солоного тіста:
- 160 г борошна
- 80 г масла холодного
- дрібка солі
- 1 жовток
- холодна вода 2-3 ст. л.
Це тісто я роблю в кухонному комбайні в імпульсному режимі - спочатку січу ножем просіяне борошно, сіль і нарізане кубиками холодне масло з морозилки, потім додаю жовток і 1 ст. л. холодної води, знову перемішую, додаю ще одну ложку води, перемішую. На цьому етапі тісто почне формуватися в кулю (якщо ні, то додаю ще воду по столовій ложці), витягую його, загортаю в плівку і кладу в холодильник на годину. Тим часом готую цибулю для начинки.
Для цибулевої начинки:
- 6 цибулин
- олія для тушкування
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. винного чи рисового оцту
- сіль, перець
Цибулю тонко нарізаємо півкільцями і підтушковуємо на середньому вогні постійно помішуючи, щоб не пригоріла, протягом 10 хвилин. Потім додаємо цукор, оцет, сіль, перець, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо, помішуючи, ще 25 хв, поки не википить зайва рідина.
Потім розкачую тісто і викладаю в форму для випікання або на пергаментний папір, або в змащену маслом форму, наколюю виделкою. Печу корж без начинки 10-15 хв при температурі 190 гр до світло-золотавого кольору. Потім викладаю карамелізовану цибулю, 150 грам нарізаного сиру брі або моцарели, або сиру з пліснявою і печу ще 10-15 хв, допоки сир не розплавиться.
Для весняного салату:
- редиска
- огірок
- зелена цибуля
- зелень кропу
- варені яйця
- сіль, перець
- сметана
Немає коментарів:
Дописати коментар