Панкейки на сніданок гарна ідея! Швидко і просто готуються, смакують з медом, варенням чи, як тут, з печеними сливами і збитими вершками. Моя дитина так сильно полюбила ці панкейки, що оладки я не роблю вже довший час, а налисники готую тільки для солених начинок :) Дуже рекомендую спробувати приготувати:
В мене виходить за цим рецептом рівно 8 штук великих панкейків.
Беремо ємність для тіста, вагу і починаємо:
- 150 г борошна
- 6 г порошку до печива
- 35 г цукру
- дрібка солі
Все ретельно перемішуємо!
Додаємо:
- 225 г кефіру чи грецького йогурту
- 1 яйце
- 30 г олії
Все перемішуємо ложкою чи віничком. Тісто повинно вийти достатньо густе, тоді панкейки не будуть сильно розтікатися по сковорідці, а вийдуть високі та пишні.
Сковорідку з антипригарною поверхнею ставимо розігріватися, олії чи масла не наливаємо, не треба. Я кладу спочатку по 1 столовій ложці тіста і одразу викладаю по ще 1 ложці зверху, сковорідка в мене 28 см, виходить за раз 4 панкейки. Якщо ви любите менші панкейки, достатньо однієї ложки.
Смажимо на середньому вогні. Як тільки зверху з'являться пухирці повітря, перевертаємо панкейки на другий бік.
Печені сливи я робила за рецептом Джеймі Олівера. Вершки збила з цукровою пудрою і натуральною ваніллю. Прекрасне поєднання.
Доброго дня, дякую Вам за чудові рецепти.
ВідповістиВидалитиА чи нема у Вас рецепту згущеного молока? дуже хочеться готувати його вдома)
Доброго дня, Оленка! Готуйте на здоров'я, дуже тішуся, що Вам подобаються рецепти :)
ВидалитиРецепту згущеного молока на жаль не маю.