Я пекла вчора морквяний торт. Вийшов дуже смачний - в міру солодкий, коржі вологі з приємним смаком спецій. Рекомендую :)
- 260 г борошна
- 15 г розпушувачу (порошку до печива)
- 1 ч. л. без верху соди
- дрібка солі
- 1 ч. л. кориці меленої
- пів ч. л. імбирю меленого
- пів ч. л. меленого мускатного горіха
- 3 яйця
- 180 г цукру
- 100 г олії
- 100 г кефіру чи вершків
- 210 г натертої моркви
- 50-100 г грецьких горіхів
Борошно просіюємо з сіллю, содою, розпушувачем, спеціями та добре перемішуємо.
Яйця збиваємо з цукром, щоб збільшилися в об'ємі та посвітліли, додаємо олію, перемішуємо.
Моркву натираємо на дрібній терці, якщо дуже соковита, то відтискаємо сік. Горіхи подрібнюємо і за бажанням підсушуємо на сухій сковорідці.
Духовку розігріваємо до температури 180 гр. Форму для випікання 20 см діаметром змащуємо маслом і посипаємо борошном, залишки борошна витрушуємо або застеляємо форму пергаментним папером.
До збитих яєць додаємо суміш борошна зі спеціями, акуратно вимішуємо, потім додаємо натерту моркву і горіхи, усе добре перемішуємо і виливаємо тісто у форму для випікання.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 40 хв, пробуємо паличкою посередині, щоб була суха, якщо виходить мокра, то допікаємо до готовності.
Готовий корж вистуджуємо, розрізаємо навпіл і перемащуємо кремом.
Доброго дня, читаю ваші рецепти, аж хочеться відразу бігти на кухню і все готувати))) Дякую за прекрасні ідеї.
ВідповістиВидалитиДякую за теплі слова )))
Видалити