Квасоля, як відомо, добре дружить з томатами, м'ясними продуктами, зеленню, часником та іншими овочами. Пропоную вам приготувати дуже смачну і ситну осінню страву з квасолі та шпондера.
- 1,5 скл. сухої квасолі
- 200 г доброго шпондера
- 1 велика цибулина
- 1 велика морквина
- 400 г помідорів у власному соці (я брала помідори консервовані шматочками)
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 маленькій перець чілі або на кінчику ножа сухого чілі, або взагалі кетчуп-чілі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 скл. води
Квасолю намочити з вечора, зранку зварити до готовності.
У широкій каструлі з товстим дном чи у глибокій сковорідці на середньому вогні обсмажити нарізаний кубиками 1см*1см бекон. Додати нарізану кубиками цибулину і натерту на грубій терці велику морквину, нарізаний перчик чілі і трохи олії, якщо бекон недостатньо витопився. Смажити, помішуючи, на середньому вогні. За бажанням можна додати нарізаний болгарський перець, він тут дуже пасує.
Як овочі трохи обсмажаться, додати відварену квасолю, помідори у власному соці, томатну пасту, цукор і гірчицю. Як вийде дуже густе, долийте води чи відвару з квасолі, чи бульйону (я додавала 1 скл. води, бо помідори були достатньо густі).
Помішуйте і тримайте на маленькому вогні ще 15-20 хв. Я зовсім не солила цю страву і вона вийшла дуже смачна!
Подавати добре з рисом чи просто з хлібом.
Інші прості рецепти страв з квасолі у моєму блозі:
Квасоля з помідорами, ковбасками і пряними травами.
Паштет з квасолі.
Квасоля з сушеними помідорами, зеленню і часником.
Немає коментарів:
Дописати коментар