Я робила різото з лісовими грибами. Моховички на смак звичайно не білі гриби, але я їх дуже люблю, і збирати, і готувати.
Ви можете взяти цей рецепт різото за основу і зробити його з зеленою стручковою квасолею, зеленим горошком, броколі, улюбленими морепродуктами.
- 1 середня цибулина
- 180 г круглого рису для різото
- оливкова олія
- 600 мл овочевого бульйону (або води)
- 300 г відварених лісових грибів
- 20 г масла
- 40 г тертого сиру пармезан (грана падано)
Довести до кипіння бульйон або воду.
У каструлі з широким товстим дном підтушкувати на олії до прозорості нарізану дрібними кубиками цибулину, не засмажувати. Додати рис і прогрівати на малому вогні постійно помішуючи 2 хвилини.
Збільшити вогонь вище середнього і влити киплячий бульйон або воду так, щоб вона лише покрила рис і перемішати. Почекати, коли рис вбере рідину, і знову долити киплячого бульйону чи води. На цьому етапі я додаю відварені лісові гриби, але це можна зробити і наприкінці готування. Продовжувати підливати рідину, перемішувати, посолити до смаку і готувати до повної готовності рису (18-20 хвилин).
Готове різото зняти з вогню, додати масло і перемішати, щоб воно розтопилося. Потім додати натертий пармезан, перемішати і залишити під кришкою на 3-5 хвилин. Одразу подавати.
Немає коментарів:
Дописати коментар