Приготувати тірамісу надзвичайно просто і швидко. Ну а наскільки цей італійський десерт смачний, я тут навіть писати не буду, ви і так все добре знаєте.
Докладний рецепт і багато фото дивіться нижче:
- 500 гр маскарпоне
- 4 яйця
- 75-100 г цукрової пудри
- 600 мл міцної кави (еспресо)
- 400 гр печива Савоярді
Готуємо міцну каву і залишаємо її, щоб вистигла. До кави можна додати коньяк, ром, лікер тощо.
Готуємо крем. Відділяємо білки від жовтків. Збиваємо білки до стану густої піни. Окремо збиваємо жовтки з цукровою пудрою до посвітління. Вимішуємо маскарпоне зі збитими жовтками. Потім додаємо збиті білки і вимішуємо акуратними рухами зверху вниз.
Беремо скляну чи керамічну форму і готуємо десерт. Обмочуємо савоярді в каві та викладаємо в форму, зверху шар крему. Так формуємо кілька шарів, зверху має бути шар крему. Залишаємо у прохолодному місці на кілька годин або на ніч.
Перед подачею притрушуємо тірамісу зверху какао, набираємо десерт великою ложкою та викладаємо на тарілочку чи у креманку. Смачного!
Маскарпоне достатньо густе і жирне.
Ось такий виходить крем.
Доброго дня! Готувала сьогодні тірамісу за Вашим рецептом, але додала трошки менше маскарпоне, а зверху посипала подрібненим екстрачорним шоколадом. Така смакота! Але попереджаю: у процесі споживання цього тірамісу дуже легко втрачається відчуття міри!:)))
ВідповістиВидалитиПоки сезон полуниці, можна приготувати полуничне тірамісу. Свіжу помиту полуницю блендаємо з цукровою пудрою до однорідності, у цю суміш вмочуємо савоярді, готуємо крем, зверху шоколадом не посипаємо. Теж дуже смачно :)
Видалити