Коли довго гуляєш на вулиці, а там вітряно та прохолодно, хочеться прийти додому і з'їсти гарячої зупи. Зупа в моєму холодильнику є завжди, тому що я їх (зупи, борщі, etc) люблю, тому що моя дитина їх любить, тому що це просто і смачно, і корисно.
Яку зупу зварити, коли ще нема свіжих овочів з власної грядки, а наваристі борщі та капусняки за довгу зиму вже набридли? Я думаю, що зупу з якісних заморожених овочів з сметанною заправкою.
На каструлю об'ємом 3 л треба:
- 5 невеликих картоплин
- 1 моркину
- 1 цибулину
- 10 печериць
- заморожені овочі, в мене була цвітна капуста і зелена стручкова квасоля
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. масла
- 4 ст.л. сметани
У киплячу воду (або бульйон) покласти порізану брусочками картоплю, моркву соломкою і цибулю, посолити. Коли повариться 15 хв, додати заморожені овочі та порізані печериці, лавровий лист, варити до готовності ще 10-15 хв.
Тим часом розігріти сковорідку і обсмажити на маслі борошно (до такого стану як подобається, тут як то кажуть у всіх по різному: хтось любить довести борошно до коричневого кольору, а хтось залишає світлим, тримає на вогні недовго, тільки щоб зник запах борошна).
Обсмажене борошно розвести рідиною з каструлі, розтерти, щоб не було грудочок. Якщо грудочки не розтираються, то процідити через сито, додати сметану і долити в зупу, коли всі овочі вже зваряться. Довести все разом до кипіння, вимкнути і дати настоятися 15 хв.
Це основний рецепт :), але є ще такі варіанти готування:
- Моркву і цибулю можна підтушити на маслі.
- Якщо хтось не любить зупи заправлені борошном, то дуже смачно вийде, якщо зварити таку зупу, додавши менше води, і зробити пюре. Печериці не додавати при варці зупи, а обсмажити окремо, і подати цю зупу-пюре з обсмаженими печерицями і сухариками з білого хліба.
- Варіантів з овочами безліч: цвітну капуста замінюємо на броколі, стручкову квасолю на зелений горошок, печериці на гливи, додаємо салеру та інші улюблені овочі.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар