Домашня ковбаса це насправді просто!
Тільки треба мати вудильню, можна в комплекті з димогенератором :) , якісне м'ясо, кишку і помічника. Часу треба небагато, 4-5 годин разом з вудженням.
Рецепт нижче:
Потрібно:
- 1,5 кг яловичої шинки
- 0,3 кг сала свинячого
- 0,8 кг свинячої лопатки
- свіжомелений перець на грубо, сіль
- 5 зубчиків часнику
- приблизно 1 скл. води
- натуральна кишкова оболонка діаметром 3-4 см 2,5 - 3 метри
- натуральна нитка
- щепа для копчення (ми брали бук+яблуня в пропорції 50/50%)
М’ясо і сало змолоти на м’ясорубці з найгрубшим ситом, додати сіль, перець і вичавлений часник. Добре перемішати, поступово додаючи воду, щоб досягти однорідної структури.
Кишку набивати фаршем через м'ясорубку. Краще це робити з помічником - один подає фарш і крутить м'ясорубку, а другий підтримує та підтягує кишку. Перев'язати кишку натуральною ниткою, проколоти голкою кишку з інтервалом 5-10 см, щоб у процесі вудження кишка не тріснула.
Коптити при температурі 65 градусів 3-4 години.
Немає коментарів:
Дописати коментар