Моркву по корейськи я часто роблю сама. Якщо натерти моркву в кухонному комбайні, а не вручну, приготування не займе багато часу. І ще я не використовую готові спеції для моркви по корейськи, мені більше подобається підбирати їх на свій смак, тому виходить не дуже гостро і смачно.
- 1 кг моркви
- 1 ч. л.солі
- 3 ст. л. цукру
- 2,5 ст. л. оцту
- 1 ст. л. порошку каррі
- 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- на кінчику ножа мелений перець чілі
- 0,25 ч. л. меленого духм'яного перцю
- 0,25 ч. л. меленого імбирю
- 0,25 ч. л. меленого мускатного горіха
- 4-5 роздушених зубчиків часнику
- 4 ст. л. олії без запаху
- 1 ст. л. сушеного кропу
Моркву натерти, додати спеції, часник, сіль, оцет та цукор, перемішати.
Олію розігріти у невеличкому горнятку та вилити поверх моркви, знову добре перемішати. Накрити кришкою і поставити у прохолодне місце настоюватися, час від часу помішувати.
За кілька годин перекласти у скляну банку та зберігати в холодильнику.
Немає коментарів:
Дописати коментар