Для прихильників шоколадної випічки пропоную два перевірених рецепти шоколадних брауні.
Часто печу брауні, тому що це дуже просто, швидко і смачно, крім того всім подобається. Спробувала близько шести різних рецептів, але зупинилася на двох. Я пекла брауні більше ста разів, тому можу сказати, що "набила руку" в цій випічці :) Якщо у вас будуть запитання стосовно процесу приготування, задавайте їх в коментарях, з радістю відповім.
Перевага першого рецепту, я його назвала "Ну дуже шоколадні брауні", в його підвищеній шоколадності та легкій консистенції. Другий рецепт "Шоколадні брауні з сушеною журавлиною" більш презентабельний для подачі на стіл, він має цікавий смак завдяки поєднанню шоколаду і сухої журавлини.
Є три нюанси при випічці брауні:
- Тісто вимішувати віничком, ложкою чи будь-чим іншим. Міксером не збивати! Консистенція готових брауні має бути однорідна, без пухирців всередині, тому міксер використовувати не варто.
- Яйця додавати в теплу суміш, не в гарячу, щоб яйця не згорнулися.
- Дотримуватися часу випічки. Тут головне не перепекти, вони мають бути вологі всередині. Витягнути з духовки і одразу покласти в прохолодне місце. Споживати за кілька годин, коли вистигнуть, або на наступний день.
Ну дуже шоколадні брауні. Рецепт №1.
- 200г чорного шоколаду
- 150г масла
- 20г какао-порошку
- 250г цукру
- ванілін
- 4 яйця
- 125 г борошна
- 1/4 ч.л.солі
Розтопити масло з шоколадом на водяній бані, зняти, додати половину цукру і порошок какао з ваніліном, сіль, вимішати віничком, не збивати міксером. Додати яйця, решта цукру, розмішати. Додати просіяне борошно, добре перемішати і вилити у форму, застелену пергаментним папером.
Пекти 25-27 хвилин при температурі 180гр.
Шоколадні брауні з сушеною журавлиною. Рецепт №2.
- 225 г масла
- 170 г чорного шоколаду
- 1,5 скл. цукру
- 4 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 скл. борошна
- 120 г сухої журавлини
Приготування аналогічне попередньому. Половину сушеної журавлини додати в тісто, а решта викласти зверху.
А ЯК БУДЕ СМАКУВАТИ З ВИШНЯМИ?
ВідповістиВидалитидуже добре! але тільки з сушеними вишнями, будь-які інші - заморожені, у власному соці, додавати не бажано.
ВидалитиРецепт чудовий! Дякую! Але в переліку складників неточність, бо написано 250 грам цукру, а в рецепті використовується лише половина цукру (так і робила, вийшло дуже смачно).
ВідповістиВидалитиВіра, дякую що помітили, я внесла виправлення. Половину цукру треба додати в гарячу суміш, а решта додати разом з яйцями.
ВидалитиНа пешому фото видно що тісто абсолютно сире і глевке. Навіщо таке фотографувати? і тим більше тратити продукти і пекти чи то недопекти...
ВідповістиВидалити:) Брауні такі мають бути. А ви взагалі не маєте уявлення як брауні виглядають і смакують, а пишете такі недолугі коментарі.
Видалитиспасибі за рецепт
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити