Сьогодні зірвала на грядці перші кабачки: невеликі, без насіння, з дуже тоненькою шкіркою.
Коли я їх нарізала, то таке враження, що ніж входить в м'яке масло. То тільки молоденькі кабачки такі ніжні :), через місяць вже такого не буде.
Кабачки я тушкувала, у нас цю страву називають кабачкова ікра. Рецепт нижче:
Отже, готуємо кабачкову ікру:
- 2 невеликі кабачки
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 2 зубчики часнику
- 2 помідора
- зелень, олія, сіль, перець
Порізану кубиками цибулю, дрібно нарізаний часник і натерту на грубій терці моркву підтушкувати на олії до прозорості, не засмажувати. Додати натертий на грубій терці кабачок, перемішати і потушкувати 3-5 хв. Додати натерті помідори, зелень (кріп, петрушка), посолити, поперчити і потушкувати ще 5 хв.
Є багато варіантів приготування кабачкової ікри, експериментуйте:
- Можна кабачки і помідори не натирати на терці, а нарізати дрібними кубиками (тоді тушкувати трохи довше).
- Можна в кінці приготування додати кілька ложок домашньої сметани.
- Якщо любите гостре, то можна додати перець чілі разом з часником на сковорідку.
- Дуже смачно додати в кінці приготування свіжий базилік і сік лимона.
Немає коментарів:
Дописати коментар